De tuin van Huys-Beukenroode

Toen wij in 2001 dit huis kochten, gevallen voor de Engelse cottage-stijl hadden wij al vastomlijnde ideeën. Want het was immers niet de eerste tuin die we aanlegden. De uitgangspunten waren helder, strakke lijnen, verschillende tuinkamers, via een centrale as en zicht-assen verbonden met elkaar. Iedere tuinkamer kreeg een eigen sfeer. Het gaat hier om tuinarchitectuur: een tuin moet een mooi, evenwichtig geheel zijn.

De tuin van Huys Beukenroode is gebaseerd op eeuwenoude stramienen, strakke lijnen van taxus- en beukenhagen en vele zicht- en zijassen maken deze tuin tot een hemels, groen paradijs, waarin buxus de hoofdtoon voert. De tuin bestaat uit tien verschillende tuinkamers, allen in eigen sfeer, maar altijd met een vleugje barok. De gronden om dit huis hebben een rijke historie.

We zijn al jaren geïnspireerd door de vele tuinen die wij hebben bezocht zoals Hof van Walenburg, de tuin van Patricia van Rosmalen in Belgie en natuurlijk de tuinen van Ineke Greve in Heerlen. Ook brengen wij nog geregeld een bezoek aan de Amsterdamse Grachtentuinen en Paleis het Loo. Al deze tuinen hebben bijgedragen aan onze eigen tuinstijl: Klassiek Tuinieren met een vleugje Barok….

Veel verschillende kleuren in de tuin
Veel verschillende kleuren in de tuin

Huys-Beukenroode Garden & Design
© 2011-2022 Huys-Beukenroode